Dani ambalaže

Institut za ambalažu i tiskarstvo

Tectus

HR EN

Opatija, hotel Ambasador
14. - 16. 5. 2009.

Grafik.Net d.o.o., – Kodak i MGI distributer, Zagreb

Zagrebačka tvrtka Grafik.net d.o.o. sa svojih osamdesetak klijenata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Kosovu najveći je distributer uređaja za grafičku pripremu i grafičkog repromaterijala u regiji. Kupci i klijenti Grafik.net-a prepoznali su tehničku i servisnu podršku koju ta tvrtka pruža, kao njezinu ozbiljnu komparativnu prednost kod donošenja dalekovidne poslovne odluke o međusobnoj suradnji. Upravo su golemo iskustvo servisera Grafik.net-a, nastalo u svakodnevnom radu na terenu, u kombinaciji s neprekidnom edukacijom, bili zalog najvišim priznanjima koje je Grafik.net dobio od svojih partnera. Nadalje, kvaliteta opreme i materijala koje Grafik.net nudi u suradnji s najrenomiranijim svjetskim proizvođačima osigurat će svakom njezinom korisniku onaj presudan iskorak u tržišnoj utakmici s konkurencijom.

www.grafiknet.hr

 Kodak Graphic Communications Group

Kodakova Graphic Communications Group je dio kompanije Eastman Kodak Company, vodećeg svjetskog inovatora na području grafike. Graphic Communications Group tiskarima, proizvođačima ambalaže, izdavačima i drugim poduzetnicima nudi jednu od najširih paleta tehnologije, proizvoda i usluga iz područja grafičke komunikacije i industrije digitalizacije dokumenata. Kodakova rješenja nude nenadmašnu kvalitetu, besprijekoran tijek proizvodnje te mogućnost zajedničkog rasta i razvoja s poslovanjem klijenta. Uz to, jedino Kodak nudi digitalna i analogna rješenja unutar jedinstvenog radnog tijeka.
Kompanija Kodak je organizirana kao tim čiji je rad u svim dijelovima svijeta obilježen izvrsnošću, bliskom suradnjom s klijentima i iznalaženjem inovativnih rješenja.

www.grafiknet.hr / www.kodak.com

 MGI Digital Graphic Technology, Francuska

Tvrtka MGI Digital Graphic Technology osnovana je 1982., a na parišku burzu uvedena 2006. godine. Danas ima urede u u Parizu, SAD–u i Singapuru. Posvećena je digitalnom tisku i doradi, a do sada je proizvela devet generacija digitalnih strojeva – od kojih su svi razvijani unutar kuće.
Globalno je prisutna u 50 zemalja svijeta u kojima ima direktnu ili indirektnu prodaju.
Posjeduje jaki sektor istraživanja i razvoja – 15% godišnjeg prihoda se ulaže u razvoj, što se očituje u ukupnom godišnjem rastu od 35% u posljednjih pet godina.
Druga po veličini u digitalnim tisku na francuskom tržištu, zapošljava tim od 25 vrhunskih inženjera sa stručnim znanjem iz područja softvera, kolorimetrije, elektronike, termodinamike i mehanike.
Članica je francuskog instituta inovatora Oseo Anvar. Osvojene nagrade koje valja izdvojiti su Oscar za 2008. Paris Packaging Show, te 2007. zlato za najuspješniju i najinovativniju tvrku iz područja grafičke industrije (Intergraphic).

www.grafiknet.hr / www.mgi-fr.com

Imago reklamna agencija d.o.o., Zagreb

IMAGO reklamna agencija d.o.o. nezavisna je agencija u domaćem vlasništvu. Osnovana 1992. godine kao kreativni i produkcijski studio IMAGO grafika d.o.o., od 1999. prerasla je u full-service agenciju pod sadašnjim nazivom. Zahvaljujući kreativnim temeljima, i danas kompletnu produkciju (DTP, video, audio, web...) imaju unutar agencije. To je, u kombinaciji s visokostručnim i motiviranim zaposlenicima kojih trenutno ima više od 60, rezultiralo izrastanjem IMAGA u jednu od vodećih regionalnih reklamnih agencija.
Cjelovite marketinške usluge pruža na tržištima Hrvatske i Srbije (uredi u Zagrebu i Beogradu) te Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Albanije i Makedonije preko ugovorno vezanih agencija. Od 2008. IMAGO reklamna agencija član je Columbus Media International, nezavisne mreže medijskih agencija iz cijeloga svijeta.
IMAGO je prepoznat danas kao agencija koja pruža usluge integrirane marketinške komunikacije koja fokus stavlja na učinkovitu kreativnost tj. na oglašavanje koje, uz to što je kreativno, donosi i sjajne tržišne učinke klijentima. Takvu su visoku kvalitetu usluga prepoznali i dugogodišnjom suradnjom potvrdili: Carlsberg Croatia (Carlsberg, Tuborg Green, Pan), Carlsberg International, Dukat, Red Bull, T-Com, Atlantic grupa (Cedevita, Neva, Dietpharm), Raiffeisen grupa, 24sata, Kraš...
IMAGO reklamna agencija osvojila je brojne domaće i međunarodne nagrade i priznanja, među kojima posebno ističu Zlatnu kunu za najbolju hrvatsku tvrtku do 50 zaposlenih 2005. godine.

www.imago.hr

 Kraš prehrambena industrija d.d., Zagreb

Od početaka proizvodnje 1911. godine do danas, Kraš sustavno razvija proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda - kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda.
Dugogodišnja usmjerenost ka proizvodnji originalnih, visokokvalitetnih proizvoda i ispunjavanju želja i potreba potrošača osigurala su Krašu poziciju vodećeg konditorskog proizvođača u regiji.
O Krašu najbolje govore njegovi brandovi poput Bajadere, deserta Griotte, čokolade Dorina, Životinjskog carstva, Domaćice, Napolitanki, bombona Kiki i Bronhi, te ostali proizvodi dobro poznati brojnim potrošačima.
Cjelokupna proizvodnja organizirana je u skladu sa svjetskim konditorskim standardima, pri čemu se ispunjavaju najstroži zahtjevi za postizanje visoke kvalitete.
Kraš danas posluje kao suvremena, tržišno orijentirana kompanija s godišnjom proizvodnjom koja premašuje količinu od 33.000 tona konditorskih proizvoda. Više od pola ukupne proizvodnje plasira se na domaće tržište, dok se ostatak uspješno izvozi na sva svjetska tržišta.
Razvojni planovi usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica i MIRE - najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru.
Visoka očekivanja pri ostvarenju postavljenog cilja temelje se na bogatom iskustvu i visokomotiviranim ljudskim potencijalima, kreativno usmjerenima na razvoj kompanije. Poslovanje razvija uz primjenu etičkih načela i odgovornog odnosa prema sredinama u kojima posluje.

www.kras.hr

 Logokod d.o.o., Zagreb

Tvrtka Logokod d.o.o. iz Zagreba se već više od 17 godina bavi novim tehnologijama označavanja u proizvodnji i ima bogato iskustvo u prodaji, montaži i servisiranju opreme s više od 1000 instalacija raznih tipova uređaja u Hrvatskoj i BiH.
Zastupaju sljedeće tvrtke iz područja industrijskog označavanja proizvoda i ambalaže:
• LINX PRINTING TECHNOLOGIES, kontinuirani ink jet i laserski pisači za beskontaktno pisanje promjenjivih poruka na proizvode i ambalažu u pokretu, te direktni termotransfer printeri za dotisak proizvoljnih poruka na površinu folije za pakiranje
• TOSHIBA TEC, termotransfer printeri (barkod printeri) za izradu vlastitih samoljepivih etiketa, tiskanje ili dotiskivanje proizvoljnih tekstova i grafike, uključujući crtične i 2D kodove
• EME, automatski aplikatori za samoljepljive etikete, print-apply sustavi i gotove linije za apliciranje samoljepivih etiketa na jedinične proizvode, transportnu ambalažu odnosno i palete.

www.logokod.hr

 Spinnaker New Technologies d.o.o. – HP Indigo distributer, Beograd

Tvrtka Spinnaker New Technologies d.o.o. je osnovana 2001. kao članica ComTrade Grupe, vodeće kompanije u radu s novim tehnologijama na tržištu jugoistočne Europe. Spinnaker s više od 250 zaposlenih surađuje sa srednjim i velikim tvrtkama na području razvoja, uvođenja i servisa kompleksnih tehnoloških rješenja baziranih na proizvodima vodećih svjetskih imena poput HP-a, Microsofta, EMC-a, IBM-a...
Spinnaker u svom sastavu ima Professional Printing Solutions sektor, koji klijentima nudi usluge projektiranja, implementacije i održavanja zaokruženih sustava za tisak – od aplikacija za pripremu tiska, preko tiskarskih strojeva, do strojeva za završnu obradu otisnutog materijala. Spinnaker je distributer HP Indigo tiskarskih strojeva namijenjenih klasičnom i industrijskom tisku, Atlantic Zeiser rješenja za sigurnosni, varijabilni i transakcijski tisak, SMAG strojeva za tisak, inspekciju i konfekcioniranje etiketa i PrintVis softvera za upravljanje poslovanjem i proizvodnjom tiskara.

www.spinnaker-nt.com

 HP Indigo

Nijedna tvrtka ne nudi toliko potpun portfelj tehnoloških proizvoda kao HP, od osobnih računala, softvera i usluga do instalacije jednih od najmoćnijih superračunala na svijetu, od digitalne zabave do kućnog ispisa. U području grafike i tiska, HP je vodeći svjetski pružatelj rješenja za digitalizaciju, pripremu i ispis, što uključuje ink jet pisače, kombinirane uredske uređaje, laserske pisače, pisače širokog formata, skenere, servere, digitalne fotoaparate i digitalni tisak.
Indigo je naziv serije strojeva za digitalni ofsetni tisak koje proizvodi Hewlett-Packard. HP-ovo jedinstveno rješenje za digitalni tisak, Digital Offset Color Printing, je kombinacija digitalne tehnologije obrade slika i ofsetnih tiskarskih postupaka. HP-ovi tiskarski strojevi najviše se koriste za komercijalni tisak, tisak na naljepnice, fleksibilnu ambalažu, karton te specijalizirani tisak.

www.spinnaker-nt.com / www.hp.com

Cerovski d.o.o., Zagreb

Ljudi nas prije svega prepoznaju po super tisku.
Ove vam sezone nudimo:
Foto knjige, personalizirane tiskanice, brošure, vodiče, postere, plakate, tisak na PVC kartice i akreditacije, naljepnice raznih vrsta primjene, posjetnice, cjenike, i ostalo – sve što vam padne na pamet, mi ćemo otisnuti!
Zabrinuti globalnim zatopljenjem, upitali smo se “Što mi možemo učiniti?” pa smo odlučili da prilikom odabira tehnologije veliku pažnju posvetimo i ekološkoj prihvatljivosti strojeva i sirovina koje koristimo.
Tiskajte kvalitetno i čuvajte prirodu! To je naš moto.

www.cerovski.hr

Špica sustavi d.o.o., Zagreb

Špica Sustavi su vodeći hrvatski ponuđač opreme, sustava i rješenja za mobilno računarstvo, automatsku identifikaciju i prikupljanje podataka. Od osnivanja 1992. godine do danas raspolažu dugogodišnjim iskustvom, bogatim znanjem i širokom bazom korisnika sustava koja broji više od 600 tvrtki u Hrvatskoj.
Ključna komponenta strategije Špica Sustava je razvoj, integracija i implementacija sustava, oslanjanjem na vlastiti stručni tim. To je jezgra djelatnosti i dugoročno usmjerenje tvrtke. Plod takvog razvoja su rješenja za mobilno računarstvo, te sustavi za registraciju radnog vremena i kontrolu pristupa.

www.spica.hr

Tehnix d.o.o., Donji Kraljevec

Tvrtka Tehnix d.o.o. vodeća je u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša. Velike proizvodne mogućnosti, stalna prisutnost na domaćem i svjetskom tržištu, zadovoljstvo dosadašnjih kupaca, inoviranje - usavršavanje proizvoda, te siguran i dugotrajan vijek, jamstvo su uspjeha Tehnixa koja je uvijek siguran i dobar partner u rješavanju ekoloških potreba klijenata.
Tehnix u Hrvatskoj posluje na lokacijama u Zagrebu i Splitu, a međunarodno je prisutan na lokacijama u Srbiji, Rumunjskoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

www.tehnix.hr

Vetropack Straža d.d., Hum na Sutli

Vetropack je jedan od vodećih proizvođača staklene ambalaže u Europi. Pod motom ‘staklo oblikovano po mjeri’ Vetropack u suradnji sa svojim kupcima razvija staklenu ambalažu koja, prilagođena ciljnoj skupini, formalno i vizualno podupire imidž proizvoda i njegovu marketinšku strategiju, te istovremeno maksimalno zadovoljava zahtjeve trgovine i potrošača. Vetropackove usluge se protežu od prvoklasnog dizajna ambalaže, preko suvremene proizvodnje i sigurne pravovremene opskrbe, do savjetovanja i potpore u području tehnike punjenja, kondicioniranja i zatvaranja.
Ovakav princip sveobuhvatnih usluga opravdava Vetropackovu vodeću poziciju na šest domaćih tržišta u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Ukrajini.
Vetropack grupa zapošljava 3100 radnika. 17 staklarskih peći u 7 staklana ima dnevni kapacitet proizvodnje od preko 4000 tona ambalažnog stakla. Sve tvornice certificirane su po standardu kvalitete ISO 9001:2000.
Vetropack Straža d.d. članica je Vetropack grupe od 1996. godine. Tvornica se nalazi u Humu na Sutli na granici Hrvatske i Slovenije. Usmjerena je na opskrbu hrvatskog tržišta te susjednih tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije te ostalih zemalja jugoistočne Europe. Godine 2009. Hrvatska gospodarska komora tvrtki Vetropack Straža dodijelila je Zlatnu kunu, godišnju nagradu za izvrsnost poslovanja, kao najuspješnijoj velikoj tvrtki u Hrvatskoj.

www.vetropack.hr

Weltplast d.o.o., Split

Tvrtka Weltplast d.o.o., Split ove godine proslavila je 25. godišnjicu svoje djelatnosti u području prerade polimera. Počeci prerade polimera vezani su uz ambalažu, posebice u prehrambenoj industriji, što je i danas okosnica razvoja u ambalaži.
U svojim ranim počecima temeljila se na obiteljskom razvoju posla, kako bi danas, nakon 25 godina razvoja, prerasla u međunarodnu respektabilnu tvrtku za preradu za preradu polimera s godišnjim kapacitetom prerade od gotovo 10 tisuća tona.
Weltplast zapošljava više od 90 radnika, dinamičnih i mladih akademski obrazovanih stručnjaka. Naravno, osim razvoja temeljenog na stručnim kadrovima, tvrtka gotovo svake godine investira u noviju i suvremeniju opremu za preradu plastike, vodeći računa o povećanoj sigurnosti u zaštiti okoliša, kvaliteti i djelotvornosti u uštedi energije i sirovina.
Tvrtka Weltplast je svojim asortimanom proizvoda prisutna u svim državama jugoistočne Europe, kao i u državama Europske unije.
Poslovna filozofija tvrtke Weltplast temelji se na načelu da je kupac na prvom mjestu i sve se podređuje tome da se proizvodi i njihov razvoj prilagođavaju potrebama kupca. Ponuda proizvoda temelji se na pouzdanoj i visokoj kvaliteti i svaki kupac koji je jednom poslovao s Weltplastom, ostaje vjeran i ubuduće.

www.weltplast.com

BASF, Njemačka

BASF je najveća kemijska kompanija na svijetu čiji se raspon proizvoda kreće od kemikalija, plastike i zahtjevnih proizvoda do poljoprivrednih proizvoda, osjetljivih kemikalija, nafte i plina. Kao pouzdan partner, BASF svojim klijentima iz gotovo svih industrija pomaže kako bi bili čim uspješniji. Nudeći visokovrijedne proizvode i inteligentna rješenja, BASF igra važnu ulogu u iznalaženju rješenja globalnih problema kao što su zaštita okoliša, energetska učinkovitost, hrana i mobilnost. BASF je krajem 2008. godine objavio rezultate prodaje u vrijednosti od 62 milijarde eura i podatak da zapošljava oko 97 tisuća ljudi.

www.weltplast.com / www.basf.com