Dani ambalaže

Institut za ambalažu i tiskarstvo

Tectus

HR EN

29. - 31. 5. 2014.
Hotel Jezero, NP Plitvička jezera

 

Izlet

Za uživanje u ljepotama Plitvičkih jezera odvojili smo vrijeme u subotu, 31. 5. 2014., po završetku radnog dijela FEST.A CROPAK-a. Obilazak Donjih jezera uz stručno vođenje i piknik-ručak u okruženju netaknute prirode Kozjačke drage bio je šećer na kraju.

Plitvička jezera – pogled izbliza
Nacionalni park Plitvička jezera su jedinstveni i očaravajući fenomen prirode, smješten u središnjem dijelu Hrvatske, na području Like. Plitvička jezera osobita su geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks jezera sastoji se od nanizanih 16 manjih i većih jezera kristalne smaragdno zelene boje, a brojne rječice i potoci spajaju se u pjenušave kaskade i šumne slapove.
Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti boja, šumske staze, drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Danas su Plitvička jezera svjetski poznata turistička atrakcija koja svake godine privlače turiste iz svih krajeva svijeta.

Virtualna šetnja Plitvičkim jezerima